12/12/2016

MY PHOTOGRAPHY


Valokuvat. Oon aina fiilistellyt niitä. Myös oma tarve ikuistaa hetkiä, tilanteita ja ihmisiä on kasvanut vuosi vuodelta. Järkkäri on kulkenut repun pohjalla messissä jo kauan, ja vielä enemmän parina viime vuotena. Blogitouhuilut ovat varmasti osa syy kameran mukana raahaamiseen, mutta kuvaan myös paljon ihan muuten vaan. Pidän kehittymisestä, uuden oppimisesta ja siitä että saan aikaan jotain. Jossain vaiheessa kuvaamisen tiimoilta havaitsin ärsytystä ja turhautumista, sillä tunsin että homma junnaa paikoillaan, ja oma osaamiseni teknisesti eivät vain enää riitä mulle itselleni, sillä olen sitä tyyppiä, jonka yleensä ottaen täytyy olla hyvä kaikessa mihin ryhtyy. Halusin kehittyä.
Alkuvuodesta aloittelin Helsinki Design Schoolissa Valokuvaajan tutkinnon, enkä voi uskoa kuinka nopeasti tää vuosi onkaan vierähtänyt. Ja kuinka oonkaan kuvaamisessa enemmän kehittynyt, kiinnostunut, motivoitunut ja inspiroitunut. Luottoa omaan osaamiseen ja tekemiseen, sekä tekniikkaan on tullut rutkasti ja tuona aikana mulle vahvistui myöskin se mun oma juttu - ihmiset. Lemppareinta ei välttämättä ole mallien kuvaaminen, vaan ihan oikeiden aitojen ihmisten ja hetkien.


Viime viikolla oli aika kilistellä skumppalaseja valmistujaisten tiimoilta. Todistuksen lisäksi sain vielä erikoismaininnan luokan hymytyttönä olemisesta ja positiivisesta asenteesta! Olo oli jokseenkin epätodellinen, sillä alkuvuodesta tuntui ihan hullun hommalta lähteä opiskelemaan työn ohessa, ja siinä sivussa järjestellä häitä, kirjoitella blogia ja pyörittää arkea. No mutta tuosta selvittiin ja innolla odotan tulevia projekteja, joihin nyt saattaisi lohjeta pikkuisen enemmän aikaa. On ollut tosi mielenkiintoista ja antoisaa heittää välillä kuvauskeikkaa omien duunien vastapainoksi, ja niitä meinaan myös jatkossa puuhailla sopivissa määrin, rakkaana harrastuksena.

Lisää mun random räpsyjä voi tsekkailla instasta @tyttibeatphotography
(ja perus arkea, murokuppeja ja selfietä @tyttibeat)

-T

5 kommenttia :

 1. Rakastuin <3 Olet huikean lahjakas niin monessa asiassa, että kateuden vihreä peikko vähän koputtelee takaraivoa. Se saa mut tosi motivoituneeksi omissa muelenkiinnonkohteissani ja omassa kehittymisessäni, että ihan on pakko kiittää sua. Sun blogi on valtava inspiraationlähde mulle. Pus!
  http://jvsmiina.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oooh! Ihan mielettömän ihana kuulla, tai siis lukea tämmöstä! Juuri sen takia tätä blogia pyöritänkin, että mahdollisesti saisin jaettua muillekin inspiraatiota. Tiedätkö quoten "She believed she could so she did"? Eli usko itseesi ja anna palaa vaan! <3 Kiitos.

   Poista
 2. Anonyymi12/22/2016

  Olisi mielenkiintoista lukea lisää Sun opiskeluista Helsinki design schoolissa! Millaista opiskelu oli? Millaisi kursseja ja tehtäviä? Kuinka työlästä? Oon itsekin selaillut kyseisen koulun sivuja ja nimenomaan valokuvaajan tutkintoa pohtinut! Kuinka vaikea koulutukseen oli päästä? Mahtavaa olisi lukea näistä kuvioista lisää! Kiitos inspiroivat blogissa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi,

   Tykkäsin ihan kauheesti opiskelusta siellä ja itselleni koulusta oli kyllä hyötyä. Opetuksen laatu ja opettajat on loisto tasoa, vaikka eteenpäin mennään aika rivakkaa tahtia, kun läpi käytäviä asioita on suhteellisen paljon verrattuna aikaan. Etätehtävät oli mieluisia ja tarpeeksi haastavia toteuttaa, ja niistä tulleet arvostelut/kritiikit antoisia ja rakentavia. Tykkäsin erityisesti tehtävien vaihtelevuudesta aihealueiden välillä, ja näissä joutui välillä poistumaan myös omilta mukavuusalueilta. Tehtävien toteutukseen oli myös mielestäni sopivasti aikaa. Koulunkäynti oli mielekästä kun opintopäiviä on sen pari kertaa kuukaudessa, ja innolla odotin taas seuraavaa koulupäivää. Meillä oli muutenkin luokassa tosi hyvä ryhmähenki ja mukavaa porukkaa. Nyt ollaan järkkäämässä yhdessä valokuvanäyttelyä. Sinne vaan hakemusta sisään!

   Poista
 3. Anonyymi12/28/2016

  Mustakin olis kiva lukea itse opiskelusta enemmän! Ihana blogi!

  VastaaPoista