11/22/2016

DIY HALTER DRESS


Elossa ollaan! Ei vielä aivan täysin vedossa, mutta kuitenkin sen verran hengissä, että pääsin juhlistamaan viikonloppuna ystävien häitä, ja vielä ompelin itse mekonkin juhliin. Alkutalvella tuntuu jotenkin loogisemmalta pistää päälle pitempää kolttua, ja kaikki kaapissani jo valmiiksi roikkuvat pitemmät mekot olivat sävyä koralli ja kesä. Kun aikaa häihin oli enää viikko, eikä mulla ollut vieläkään mekkoa, marssin kangaskauppaan ja ostin puolitoista metriä burgundyn väristä satiinia.

Tällainen sitten lopulta syntyi viikossa, kiireessä ja ilman valmiita kaavoja.


Tein ensin mekon alaosan kolmesta yhteen ommellusta kaistaleesta, jotka rypytin kiinni vyötärönauhaan. Sisäpuolelle kiinnitin vuoreksi ohuen aluskankaan ja taakse ompelin vetoketjun. Kolmion mallisen yläosan sommittelin kaulan ympärille tulevaan kapeaan kaistaleeseen ja kiinnitin alaosaan. Vaikka muutama kirosana taisi päästä mekon kyhäämisen aikana, sain sen juhlia edeltävänä ilta kuitenkin kasaan, ja seuraavana päivänä päälle. Taas jäi hieman viime tippaan mun ompelut, mutta eihän sitä voi keskenkään jättää kun on jotain kerran aloittanut.


-T

4 kommenttia :

 1. Todella kaunis! Kunpa vain itsekin osaisi ommella omat vaatteet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tästä tuli kyllä nätti vaikka jossain vaiheessa meinasi mennä hermot. Olisi ihana ommella enemmänkin jos vain olisi aikaa! :)

   Poista
 2. Siis olet tehnyt tän itse, vau!! Bongasin instassa(?) ja väri kiinnitti kyllä huomion. Todella kaunis mekko ja varmaan aika haastava materiaali käsitellä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Sinänsä joo aika vaikea toi satiini kun saumat jää niin helposti rypyille. Alaosan jouduin kerran jo purkamaan kun siitä tuli aluksi liian leveä ja vetskarikin meni miten sattuu, mutta vaikeuksien kautta voittoon :D

   Poista