12/06/2015

Tuunatut kynttilät




Miten vanhat ja hyvät ideat saattaa välillä tyystin unohtua pitkäksikin aikaa? No ei se mitään, näitä kun voi välillä ottaa uudestaan käyttöön, jolloin homma tuntuu taas tuoreelta. Etenkin näin Joulun alla lahjaideoita silmällä pitäen voi vaikka tuunata kynttilöitä. Niistä vaan saattaa tulla niin nättejä, ettet ehkä haluakaan antaa niitä lahjaksi. 


 Tarvikkeet: kynttilöitä, nättejä servettejä, sakset, hiustenkiharruspuikko (kihartimen sijasta voi käyttää perinteismpääkin menetelmää kuumentamalla lusikkaa tai veistä kynttilän päällä)

Suojaa ympäristö (tätä en tehnyt, joten sain myöhemmin raaputella steariinia pinnoista). Sanomalehteä ei kannata käyttää, sillä siitä saattaa jäädä väriä kynttilään. 


Leikkaa servetistä kynttilän ympärille sopiva palanen. Repäise pois paksut paperikerrokset, ja jätä jäljelle se päälimmäinen ohut kerros jossa printattu kuvio näky parhaiten.



Aseta kynttilä paperin päälle suoraan ja tarkista että paperi ulottuu koko kynttilän ympäri.



Alota kuumentaminen saumakohdasta koskettaen kihartimella kevyesti paperin päältä. Steariini alkaa sulaa, jolloin paperi kiinnittyy siihen. Etene varovaisesti koko kierros ympäri. Vältä turhaa painamista kihartimella ja varo ettet polta näppejä. Silottele kynttilän pinta ja tarkista että paperi on kiinnittynyt kauttaaltaan.








Kynttilää voi polttaa tuunauksesta huolimatta normaalisti. Tässä on oikeastaan vain mielikuvitus ja kauppojen servettihyllyt rajana, joten kynttilöitä voi tehdä jokaisen lahjansaajan kuosimieltymysten mukaan. Itse hommakin on nopeaa ja varsin koukuttavaa. Täytyy siis vielä käydä santsaamassa lisää kynttilöitä eräästä Ruotsalaisesta sisustuskaupasta. 

Note to self: Muista puhdistaa kiharrin steariinista ennen kun alat väkertämään pikkujoulukiharoita..

-T



12 kommenttia :

 1. Anonyymi12/07/2015

  Wau!
  Ihan pakko kokeilla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt äkkiä testaamaan!

   Poista
 2. Onpa hauska idea ja ihan uusi juttu meitsille. Kokeiluun siis! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeiluun sitten ihmeessä! Tää on tosiaan aika koukuttavaa :)

   Poista
 3. Anonyymi12/10/2015

  Siis ihan sairaan hyvä idea! Pakko kokeilla:) paitsi et mulla ei oo kiharrinta, toimiiko yhtähyvin jos siis lämmittää lusikkaa/veistä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toimii sekin hyvin, mutta vie hieman enemmän aikaa. Kannattaa varoa ettei lusikka pääse mustumaan, sillä se tarttuu helposti kynttilään. :)

   Poista
 4. Anonyymi12/11/2015

  Huikea idea! Uskaltaako paperiin ja kynttilään ihan koskea kihartimella :o

  VastaaPoista
 5. Anonyymi12/13/2015

  ikinä kommentoi mitään,mutta nyt pakko.upeita.kiitos vinkistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi kiitos kommentista! :)

   Poista
 6. Anonyymi12/14/2015

  Huippu idea! Näytän onkin sinun innoittamana tullut väsättyä jo aika monta! Kiitos mielenkiintoisesta blogista! Monesta postauksessa olen inspiroitunut 😊

  VastaaPoista
 7. Tosi hienoja kynttilöitä. Pakko kokeilla. :)

  VastaaPoista
 8. Anonyymi12/07/2016

  Kannattaa laittaa leivinpaperi siihen servetin päälle , niin ei likaannu kiharrin.

  VastaaPoista